Cercar en aquest blog

dissabte, 22 de desembre de 2012

Cicle Mas i Mas: A Catalan Suite & A Catalan Christmas Suite


El Cor Vivaldi farà el segon concert de la temporada 2012-2013 del Cicle Mas i Mas,  el proper dissabte 22 de desembre a les 19 hores, a l'Auditori Axa de Barcelona. En aquest cas, interpretarà conjuntament amb l'Ignasi Terraza Trio, els arranjaments  de les cançons més populars catalanes, incloses nadales, fetes pel compositor americà Kirby Shaw.
  
Les cançons catalanes, Catalunya i Kirby Shaw
Catalunya compta amb un excepcional repertori de cançons. La nostra cançó popular pot rivalitzar amb avantatge amb la de qualsevol altre país del món. És més bonic potser Greensleeves que El noi de la mare, o és millor Oh tannenbaum que El Cant dels ocells? Fora complexes, que estem en mans d’un americà! Kirby Shaw, probablement el millor arranjador de jazz coral  de tot el món sencer, fa que les cançons de sempre adquireixen nova vida i esdevinguin grans hits.
Amb milions de còpies venudes, Shaw és capaç de donar un nou perfum a gairebé tot, convertint la cançó més coneguda, en una novetat absoluta a ritme de swing, samba, o el que sigui que la seva imaginació portentosa decideixi aplicar.

Sí, a més, els arranjaments compten amb l´acompanyament de l´Ignasi Terraza Trio, la brillantor que atorga el seu virtuosisme i inventiva, és del tot inimaginable.
Passin, senyores i senyors! L’espectacle és a punt de començar: per primera vegada a Catalunya, les dues suites comissionades pel Cor Vivaldi, seran interpretades conjuntament. Apaguin els seus mòbils, seguin a les seves localitats i, sobretot, quan a la primera cançó els peus se’ls posin sols en moviment, agafin-se fort a les seves localitats. Els recordem que no és permès ballar a la platea de l´Auditori Axa!

Programa

A Catalan Suite                                            A Catalan Christmas Suite
Greeting                                                         Greeting
Margarideta                                                    El desembre congelat
La dama d´Aragó                                            El cant dels ocells
El Rossinyol                                                    Les dotze van tocant
El testament d’Amèlia                                      L’àngel i els pastors
Muntanyes Regalades                                       El noi de la mare
El Mariner                                                       El dimoni escuat
Cançó del lladre                                               Sant Josep i la mare de Déu
L’hereu Riera                                                  Fum,fum,fum
 

Kirby Shaw, compositor/arranjador
Kirby Shaw ha tingut una gran importància i influència en la música coral, i ha impartit els seus coneixements arreu dels Estats Units, Canadà, Austràlia, les Bahames, Holanda, Itàlia i Sud-Àfrica.
Llicenciat en pedagogia musical i composició coral per la Universitat estatal de San José, té un Doctorat en Direcció Coral per la Universitat de Washington.
Fundador i director de l’aplaudit Coral Jazz Ensemble creat a California, també dirigeix grups similars a la Universitat de Missouri, Kansas, i també el Cor Estatal de Jefferson de la Universitat de Southern Oregon.
Compositor amb més de 2500 composicions corals editades, la música de Kirby Shaw arriba arreu de tot el món i ja s’han venut al voltant de 20 milions de còpies de les seves creacions. La seva creativa i prolífica obra ha obtingut diversos premis ASCAP. La seva darrera creació és un musical basat en la novela de Dickens Un conte de Nadal, titulat SCROOGICAL que serà estrenat aviat a Broadway.


Ignasi Terraza Trio
Ignasi Terraza, piano
Artur Regada, contrabaix
Esteve Pi, bateria

Ignasi Terraza és un dels músics de jazz més valorats actualment a Espanya, amb un creixent reconeixement internacional. En són testimoni el seu recent premi com guanyador del The Great American Jazz Piano Competition 2009 de Jacksonville (USA), considerat un dels premis de major prestigi en el seu gènere, així com la recent reedició en vinil del seu últim treball que el segell Disk Union ha publicat en exclusiva per al mercat japonès.
The Great American Jazz Piano Competition ha distingit en passades edicions a pianistes de l’alçada de Marcus Roberts, Kenny Drew Jr i Lynne Arriale. En la 25a edició, el jurat va atorgar per unanimitat el premi a Ignasi Terraza, convertint-lo en el segon pianista de la Unió Europea a aconseguir aquest guardó.
Amb una llarga carrera professional com a músic de jazz de gairebé trenta anys i una discografia de més de vint títols amb diferents formacions, Ignasi Terraza ha col·laborat en nombroses ocasions amb músics de prestigi internacional, entre els quals podem destacar noms com Frank Wess, Jesse Davis, Bobby Durham, Benny Golson, Jeff Hamilton. Des de 1998, Ignasi Terraza actua regularment amb el seu trio i, en l'actualitat, amb aquesta formació és on es pot apreciar millor la seva tècnica, creativitat i força rítmica. El trio es completa amb el contrabaixista Artur Regada, que combina una sòlida formació  amb un boníssim swing, un gust excel·lent i una tècnica impecable. A la bateria compta amb un dels joves valors del nostre país, Esteve Pi, que en pocs anys ha acumulat una llarga llista de col·laboracions internacionals.

Per a més informació, consulteu la pàgina web del Cor Vivaldi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada