Cercar en aquest blog

dimecres, 7 de desembre del 2011

El Cor Vivaldi guanyador del Gran Premio Coral BBK 2011

Durant el dia 5 i 6 de desembre va tenir lloc a la Basílica de la Nuestra Señora de Begoña,de Bilbao el  GRAN PREMIO CORAL BBK 2011, patrocinat per a BBK i del Ministeri de Cultura.

Després de la deliberació del jurat, el Cor Vivaldi de Barcelona, dirigit per Òscar Boada, va ser nomenat  guanyador  del Gran Premio després d'haver aconseguit la màxima puntuació, amb un total de 470,08 punts. També es va premiar la Camerata Coral de la Universitat de Cantàbria, de Santander, en la modalitat de Polifonia amb un total de 225,75 punts. D'altra banda, el Cor Vivaldi, a més d'aconseguir ser el guanyador del GRAN PREMIO CORAL BBK 2011, es va imposar també en la modalitat de Folklore amb 248,33 punts. 


   
El Gran Premio Coral té una periodicitat anual. Cada edició té lloc en una ciutat diferent de l'estat i concorren aquelles formacions corals que prèviament han resultat guanyadores en els corresponents concursos de tot l'estat que formen part del Gran Premi. En aquesta ocasió, van competir per aconseguir el màxim guardó el Cor de Cambra de la Universitat de Cantàbria, guanyador del Certamen de la Canción Marinera de Sant Vicente de la Barquera (Cantàbria); el Cor de Cambra Oretania de Ciudad Real, guanyador del Certamen Coral d'Ejea dels Cavalleros (Saragossa), i el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, ​​guanyador d'Antigua Abesbatzak Lehiaketa de Zumarraga (Guipúscoa).



Tots els cors van haver de competir tant en la modalitat de polifonia com en la de folklore. El jurat avaluador va estar format per reconeguts professionals de l'àmbit de la música coral internacional: Josu Soldevilla, Antonio Viñuales, Phillipe Mendes, Marc Antonio García de Pau i Isabel Mantecón. La gala va estar conduïda pel periodista i crític musical Íñigo Arbiza.

El programa interpretat va ser el següent:


POLIFONÍA
LIFT THINE EYES (de ELIJAH, 28), Felix Mendelssohn Bartoldy
AVE MARÍA (*),  D. Caccini
AVE MARIA, Francesc Guzman
SICUT LOCUTUS EST , Peter John Bacchus
(*) Amb piano: Òscar Boada

FOLKLORE
HIRU EGUBERRI KANTA, Javier Busto
EL ROSSINYOL(*), Arr.: Kirby Shaw
LET IT SHINE! Arr.: Kari Alla Pollänen
(*) Contrabaix de 3 cordes: Guillermo Prats


3 comentaris:

  1. Una altra crònica:
    http://coralea.com/lo-vivido-en-el-gran-premio-coral-bbk-2011-por-javier-landaren/

    ResponElimina
  2. Muchas felicidades a todos y todas, no solo por su buen hacer, que es esencial, sino por su actitud y profesionalidad, que demostró un grado de excelencia de la que todos nos debemos sentir orgullosos. Lo digo como padre de una de las cantaires.

    ResponElimina