Cercar en aquest blog

diumenge, 18 de desembre de 2011

Cicle Mas i Mas: A Catalan Christmas Suite

Una suite de nadales catalanes, arranjades per Kirby Shaw
18 de desembre de 2011, 19 hores, Auditori de Barcelona - Sala 2

                                                        Kirby Shaw ataca de nou !
El prolífic arranjador, compositor i jazzman americà, Kirby Shaw, torna de nou amb nosaltres, i ho fa en les mateixes condicions que en la seva col·laboració anterior, amb les melodies clàssiques de tota la vida, les nostres, les de sempre, passades per la categoria innegable dels seus arranjaments sempre atractius i novedosos. Escoltarem les seves versions dels nostres clàssics de Nadal, a la vegada que el gran pianista de jazz Ignasi Terraza i el seu trio acompanyaran al Cor, mentre, improvisant en el millor estil jazz, crearan interludis que serviran de nexe entre cançó i cançó.

Programació
Greeting
El desembre congelat
El cant dels ocells
Les dotze van tocant
L’angel i els pastors
El noi de la mare
El dimoni escuat
Sant Josep i la mare de Déu
Fum, fum, fum

Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya
Ignasi Terraza trio
Kirby Shaw, direcció


Una vetllada de nadales catalanes, en clau de jazz!

Kirby Shaw, compositor/arranjador
Kirby Shaw ha tingut una gran importància i influència en la música coral, i ha impartit els seus coneixements arreu dels Estats Units, Canadà, Austràlia, les Bahames, Holanda, Itàlia i Sud-Àfrica.
Llicenciat en pedagogia musical i composició coral per la Universitat estatal de San José, té un Doctorat en Direcció Coral per la Universitat de Washington.
Fundador i director de l’aplaudit Coral Jazz Ensemble creat a California, també dirigeix grups similars a la Universitat de Missouri, Kansas i també dirigeix el Cor Estatal de Jefferson de la Universitat de Southern Oregon.
Compositor amb més de 2500 composicions corals editades, la música de Kirby Shaw arriba arreu de tot el món i ja s’han venut al voltant de 20 milions de còpies de les seves creacions. La seva creativa i prolífica obra ha obtingut diversos premis ASCAP. La seva darrera creació és un musical basat en la novela de Dickens Un conte de Nadal, titulat SCROOGICAL que serà estrenat aviat a Broadway.

Ignasi Terraza Trio

Ignasi Terraza és un dels músics de jazz més valorats actualment a Espanya, amb un creixent reconeixement internacional. En són testimoni el seu recent premi com guanyador del The Great American Jazz Piano Competition 2009 de Jacksonville (USA), considerat un dels premis de major prestigi en el seu gènere, així com la recent reedició en vinil del seu últim treball que el segell Disk Union ha publicat en exclusiva per al mercat japonès.
The Great American Jazz Piano Competition ha distingit en passades edicions a pianistes de
l’alçada de Marcus Roberts, Kenny Drew Jr i Lynne Arriale. En la 25a edició, el jurat va atorgar per unanimitat el premi a Ignasi Terraza, convertint-lo en el segon pianista de la Unió Europea a aconseguir aquest guardó.
Amb una llarga carrera professional com a músic de jazz de gairebé trenta anys i una discografia de més de vint títols amb diferents formacions, Ignasi Terraza ha col·laborat en nombroses ocasions amb músics de prestigi internacional, entre els quals podem destacar noms com Frank Wess, Jesse Davis, Bobby Durham, Benny Golson, Jeff Hamilton. Des de 1998, Ignasi Terraza actua regularment amb el seu trio i, en l’actualitat, amb aquesta formació és on es pot apreciar millor la seva tècnica, creativitat i força rítmica. Els seus quatre discos publicats amb aquesta formació fins al moment, Let me tell you something (1998), Jazz a les fosques (1999), It’s coming (2003) i In a Sentimental Groove (2005) mostren la seva evolució creativa amb un so personal, càlid, ple de força i expressivitat. Està a punt de sortir al mercat el darrer treball enregistrat en directe l’estiu de 2011 Live in Bangkok. El trio es completa amb el contrabaixista d’origen rus Dimitri Skidanov, que combina una sòlida formació clàssica amb el llenguatge del jazz amb un gust excel·lent i una tècnica impecable. A la bateria compta amb un dels joves valors del nostre país, Esteve Pi, que en pocs anys ha acumulat una llarga llista de col·laboracions internacionals.

Web del Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada