Cercar en aquest blog

diumenge, 24 de febrer del 2013

Street Scene

El Cor Vivaldi participarà a l'òpera Street Scene de Kurt Weill al Gran Teatre del Liceu els propers dies divendres 1, dissabte 2, dilluns 4 i dimarts 5 de març a les 20 hores.

L'obra
Street Scene (Escena de carrer) és la primera òpera que Kurt Weill féu en la seva etapa americana –s’havia instal·lat als Estats Units fugint de la persecució nazi–, que definí com a «american opera» o «Broadway opera», estrenada al Schubert Theatre de Filadèlfia el 1946. El llibret és del dramaturg americà Elmer Rice, escriptor de gran prestigi i compromès políticament, sobre una obra pròpia del mateix nom (Premi Pulitzer 1929, portada al cinema per King Vidor el 1931), amb la lletra de les cançons del poeta afroamericà Langston Hughes, figura destacada en l’anomenat Harlem Renaissance dels anys trenta.

Weill havia mostrat ja en la seva etapa europea un gran interès pel jazz i la música americana i també pel blues i les cançons populars, i aquesta obra suposa la creació d’una òpera americana, en anglès, influïda per la comèdia musical de Broadway i el jazz, en la qual integra recitatius, diàlegs, àries i conjunts de l’òpera tradicional europea, en un tot harmoniós i atractiu. 
L’acció transcorre en un barri molt pobre de Nova York, l’East Side de Manhattan, en dos dies molt calorosos de l’estiu, davant una escala de veïns que protagonitzen les diverses històries de la trama, totes d’un realisme cru i una gran duresa –amors, traïcions, baralles, xafarderies, tensions–, amb una càrrega important de denúncia social i un final tràgic. Es tracta d’una comunitat de diverses ètnies, emigrants de procedència distinta, en la qual destaca la figura angoixada d’Anna Maurrant («Somehow I never could believe»), casada amb Frank, personatge desagradable i violent, que l’assassina a ella i al seu amant en descobrir la seva relació i és detingut per la policia. La seva filla Rose, enamorada de Sam Kaplan, somnia en un futur millor («We’ll go away together»), que es demostrarà impossible i se’n va del barri amb el germà petit. L’expulsió de la família de Jenny Hildebrand, que no pot pagar el lloguer, el part de Mrs. Buchanan, les propostes indecents de Harry Easter a Rose, són altres episodis d’aquest brillant retaule, corejat per les xafarderes que tafanegen i critiquen sense pietat.
Fitxa artística
DIRECCIÓ MUSICAL Tim Murray
DIRECCIÓ D'ESCENA John Fulljames
ESCENOGRAFIA Dick Bird
VESTUARI Dick Bird
IL·LUMINACIÓ Jon Clark
COREOGRAFIA Arthur Pita
COPRODUCCIÓ 
The Opera Group/Young Vic co-production
Originally co-produced with Watford Palace Theatre

REPARTIMENT
Geof Dolton ( Frank Maurrant/ Policia)
Sarah Redgwick (Anna Maurrant)
Susanna Hurrell (Rose Maurrant)
Pablo Cano Carciofa (Willie Maurrant)
Paul Featherstone (Abraham Kaplan / Steve Sankey / oficial Murphy)
Kate Nelson (Shirley Kaplan / Jennie Hildebrand / Mae Jones)
Paul Curievici (Sam Kaplan)
Robert Burt (Lippo Fiorentino / Dr. Wilson / Fred Cullen)
Simone Sauphanor (Greta Fiorentino)
James McOran-Campbell (George i Vincent Jones / Harry Easter / James Henry / policia)
Margaret Preece (Emma Jones / mainadera)
Paul Reeves (Carl Olsen / lleter / conductor de l’ambulància / nou llogater)
Harriet Williams (Olga Olsen / mainadera)
Joanna Foote (Mrs. Hildebrand / nova llogatera)
Riordan Kelly (Charlie Hildebrand)
Ashley Campbell (Henry Davis / Dick McGann / policia)
Darren Abrahams (Daniel Buchanan)


Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya


Per a més informació, consulteu la pàgina web del Gran Teatre del Liceu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada