El Cor Vivaldi continuarà el seu cicle Mas i Mas amb el concert de Música coral catalana: els "Top Ten". L'esdeveniment tindrà lloc el proper 22 d'abril a les 19.30, a la sala 2 Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona. En aquest concert, dirigit per Òscar Boada, també hi participaran la secció de veus masculines del Cor Madrigal de Barcelona i l'organista Arnau Farré.
Començar un comentari tot demanant disculpes, pot no semblar un bon presagi per un programa musical...però molt ens sembla que no hi ha més remei....i és que el títol del concert d´aquest vespre ens obliga i ens limita d’ igual manera, en funció del seguiment literal que hom en pugui fer d’aquest títol.
Hem de reconèixer obertament que, probablement, un títol més obert com ara “La crème de la crème (catalane)” hauria estat més d’ acord amb l´esperit del programa, però finalment s’imposà, com no, la influència anglosaxona i la necessària agressivitat del màrqueting i aquí ens teniu, parlant dels “Top Ten” de la música coral catalana! Vol dir això que aquests deu són els millors? Que aprés eux le déluge? No, de cap manera! La intenció era demostrar, per si encara hi havia algun dubte, que a Catalunya hem tingut i seguim tenint creadors d’extraordinària vàlua i creativitat, capaços de resistir i en molts casos, fins i tot superar, la comparació amb els seus col·legues europeus. Segurament que un títol més obert com ara “Els top fifty” faria més justícia al col·lectiu de compositors que van honorar i honoren amb el seu art la nostra música, però clar....seria un concert una mica llarg.....ho deixem per a una propera edició?
En tot cas, hem procurat que totes les peces que escoltarem fossin obres sense fissures i amb un interès real sense altres consideracions que les purament musicals. No hi surt tot, clar, i així d´entrada ja hi trobem a faltar moltes obres interessants, però tenim la convicció que les obres d’aquest programa poden resistir qualsevol comparació sense necessitar, per res, cap consideració respecte a l’entorn no ja gens favorable sinó obertament contrari a la creació musical en català i a Catalunya. Des d'Ay que dolor i la Negrina de Cererols i Fletxa fins a la Reliquia de Ll.M.Millet, tot passant per la meravellosa glossa sobre Lo Noi de la Mare de Nicolau, proposem aquest concert com un petit massatge al nostre ego musical. Tant de bo que la bellesa i la categoria d’aquestes obres i els seus autors, trobin el lloc que mereixen a les nostres programacions i rebin la consideració deguda com a obres d’art universals, que són.
Programació
El concert estarà dividit en dues parts. A la primera, s'interpretarà Ay, que dolor de Joan Cererols, La negrina de Mateu Fletxa, el vell, Nocturn de Joan Balcells, Glosa sobre Muntanyes del Canigó de Joan Manen, Cantar del alma i Ave Maria de Frederic Mompou i Comiat de l’ànima de Cristòfor Taltabull .
A la segona part, In paradissum de Lluís Maria Millet, El rústec villancet de Lluís Maria Millet, Ave Maria d' Anselm Ferrer, La cançó dels digodins de Ricard Lamotte de Grignon, Lo noi de la mare d' Antoni Nicolau, La reliquia i La sardana de l’abril de Lluís Maria Millet.
Cor Madrigal de Barcelona (secció de veus masculines)
Va ser fundat per Manuel Cabero el 1951. El 1993 Mireia Barrera n’assumeix la direcció.
L’activitat del cor se centra en la interpretació del repertori contemporani, tot mostrant un especial interès en la divulgació dels autors catalans. Paral·lelament, aborda les obres per a cor i orquestra dels períodes barroc i clàssic.
El Cor Madrigal ha estat dirigit per grans batutes com Celibidache, Comissiona, Cambreling, Cao, Mc Creesh, Decker, Foster, King, Mas, Mena, Pablo Pérez, Pinnock, Pons, Oué, Ros Marbà, Rostropovitx, Scimone i Vicent. En l’àmbit discogràfic cal destacar l’enregistrament de la música coral de Joaquim Homs, amb motiu del centenari del seu naixement, realitzat per a Fundació Autor de la SGAE (2007). En el Gran Teatre del Liceu ha participat a les produccions de les òperes Kàtia Kavànova de Janácek, Oedipe de Enesco, Le portrait de Manon de Massenet i Les mamelles de Tirésias.
Les entrades es poden comprar a la taquilla de l'Auditori o a la pàgina web de TelentradaEl Cor Madrigal ha estat dirigit per grans batutes com Celibidache, Comissiona, Cambreling, Cao, Mc Creesh, Decker, Foster, King, Mas, Mena, Pablo Pérez, Pinnock, Pons, Oué, Ros Marbà, Rostropovitx, Scimone i Vicent. En l’àmbit discogràfic cal destacar l’enregistrament de la música coral de Joaquim Homs, amb motiu del centenari del seu naixement, realitzat per a Fundació Autor de la SGAE (2007). En el Gran Teatre del Liceu ha participat a les produccions de les òperes Kàtia Kavànova de Janácek, Oedipe de Enesco, Le portrait de Manon de Massenet i Les mamelles de Tirésias.
Per a més informació, visiteu la web de l’Auditori de Barcelona o la nostra pàgina web
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada